Dr. Meneka Kumaran

Dr. Meneka Kumaran

Doktor Meneka telah menamatkan pengajian dari 1st Sechenov’s Moscow State Medical University dan menamatkan latihan pegawai perubatan siswazah di Hospital Melaka. Dia kemudiannya berpindah ke Hospital Umum Sarawak di Kuching.

Di Hospital Umum Sarawak, beliau telah berkhidmat sebagai pegawai perubatan di Jabatan Kecemasan dan Trauma, di mana beliau mendapat pengalaman menguruskan pelbagai jenis penyakit, masalah kesihatan ginekologi am, dan penjagaan antenatal. Beliau juga terlibat secara aktif dalam pegendalian pesakit di One Stop Crisis Centre. Beliau telah menghadiri pelbagai kursus dalam pelbagai bidang dan mahir dalam melakukan imbasan ultrasound.

Semasa bekerja di Kuching, beliau juga terlibat dalam penganjuran pelbagai seminar dan kursus untuk jabatan dan hospitalnya. Sebagai seseorang yang menguasai berbilang bahasa, beliau percaya bahawa beliau dapat memudahkan pesakit dengan kemampuan komunikasi yang lebih baik, memahami pertanyaan mereka dan menangani masalah kesihatan mereka. Dr Meneka mempunyai minat yang mendalam dalam bidang Dermatologi. Beliau mempunyai rancangan untuk melengkapkan Diploma dalam Perubatan Estetik.

Share:

Comments are closed.

Call us today!

03-22022052

WhatsApp Appointment

+6017 444 3052

Appointment Booking

my.hello@dtapclinic.com