Dr. Gunasunthari Rajoo

dr. guna

Dr. Gunasunthari Rajoo

Dr. Gunasunthari Rajoo ialah seorang graduasi tempatan. Beliau menerima Ijazah sarjana muda MBBS dari MAHSA UNIVERSITY Petaling Jaya. Selepas menamatkan ‘housemanship” di Hospital Kajang, beliau telah berpindah ke Hospital Tunku Ampuan Najihah untuk berkhidmat sebagai Pegawai Perubatan di bidang Psikiatri sehingga baru-baru ini.

Beliau telah dilatih untuk mengendali pelbagai jenis pesakit psikiatri. Beliau juga ada mengikuti pelbagai ceramah dan kursus dalam pelbagai bidang terutamanya psikiatri yang dianjurkan oleh pihak hospital. Dr.Gunasunthari juga telah menganjurkan pelbagai ceramah di beberapa hospital berdekatan.

Cara komunikasi beliau yang teraputik telah berjaya menubuhkan hubungan yang baik dan erat antara beliau dan pesakit pesakit beliau. Dr.Gunasunthari juga percaya bahawa stigma dan diskriminasi boleh membawa kemudaratan kepada kesihatan mental dan emosi seseorang, oleh itu, beliau sedia memberi kaunseling yang bersesuaian. Beliau juga handal dalam mengendali mesin ultrasound.

Dr.Gunasunthari sering menambah ilmu dengan informasi yang terkini berkenaan bidang perubatan. Beliau akan melanjutkan pelajarannya dalam bidang Dermatology tidak lama lagi.

Share:

Comments are closed.

Call us today!

03-22022052

WhatsApp Appointment

+6017 444 3052

Appointment Booking

my.hello@dtapclinic.com

Thank you for your submission.

We will get back to confirm your appointment as soon as possible.